



The bank for a changing world



## **PROGRAM AGENDA**

## SINGAPORE SHIPPING FORUM 2023: MANAGING THE WAVES OF SHIPPING

THURSDAY, 27 APRIL 2023

**RAFFLES HOTEL** 

JUBILEE BALLROOM, LEVEL 3

1 BEACH RD, SINGAPORE 189673

TIME	AGENDA	SPEAKER
12:00 – 13:45	Registration with Buffet Lunch at Jubilee Ballroom Foyer	
	Networking	
14:00 – 14:05 (5 mins)	Opening Address by Guest of Honour	Esben Poulsson
		<ul> <li>Chairman of Enesel Pte Ltd, Cambiaso Risso Asia, Tamar Shipmanagement and KST Maritime</li> </ul>
		<ul> <li>Board Member, Maritime &amp; Port Authority of Singapore (MPA)</li> </ul>
		<ul> <li>Advisory Panel member, Singapore Maritime Foundation</li> </ul>
		<ul> <li>Immediate past Chairman, International Chamber of Shipping</li> </ul>
		<ul> <li>Immediate past President, Singapore Shipping Association</li> </ul>

TIME	AGENDA	SPEAKER
14:05 – 14:35 (30 mins)	Geopolitical Trends and Regional Implications	<ul> <li>Choi Shing Kwok</li> <li>Director &amp; Chief Executive Officer, ISEAS - Yusof Ishak Institute</li> <li>Chairman, SP Services Limited</li> <li>Former Permanent Secretary, Ministry of the Environment and Water Resources (2012 to 2017); Ministry of Transport (2005 to 2012)</li> <li>Moderator:</li> <li>Mick Aw</li> <li>Board Member,</li> <li>Moore Global</li> </ul>
14:35 – 14:45 (10 mins)	Overview of Shipping Industry	Chris Johnson Partner, Shipping and Transportation, Moore Stephens Singapore
14:45 – 15:15 (30 mins)	A View of the Future of Shipping	Peter Sand Chief Analyst, Xeneta AS  Moderator: Andrew Gallagher Partner, Shipping and Transportation Moore Stephens Monaco
15:15 – 15:45 (30 mins)	Supply Chain Opportunities in The New Normal	Tan Chong Meng Group CEO, PSA International  Moderator: Karmjit Singh Chairman, Chartered Institute of Logistics and Transport, Singapore

TIME	AGENDA	SPEAKER
15:45 – 16:00 (15 mins)	Break (Tea and coffee will be served)	
16:00 – 16:30 (30 mins)	Financing Shipping Decarbonisation	Matthew Forrest  Head of Shipping & Offshore, Southeast Asia, Capital Markets Group APAC BNP Paribas  Sabrina Noiran Chief Sustainable Business Officer, CIB APAC, BNP Paribas  Moderator: Jeffrey Tanner Managing Associate,
		Stephenson Harwood (Singapore) Alliance
16:30 – 17:00 (30 mins)	An Integrated Approach to the Creation of Green Supply Chains for the Maritime Industry	Eng Kiong Koh Director, Research & Projects, Global Centre for Maritime

Decarbonisation

Moore Stephens Singapore

Moderator: **Lao Mei Leng**Partner, ESG,

TIME	AGENDA	SPEAKER
17:00 – 18:00 (1 hour)	Panel Discussion: Managing the Waves of Shipping – The Way Forward	Chair:
		Steve Saxon
		Partner,
	Sharing of experiences and ideas in the managing of market volatility in the various shipping sectors (bulk, tankers, containers), and an action plan for the future.	McKinsey & Company
		Panellists:
		Shmulick Yoskovitz
		CEO,
		X-Press Feeders
		Khalid Moinuddin Hashim
		Managing Director,
		Precious Shipping Public Company Limited
		Capt. Subhangshu Dutt
		· Managing Director, OM Maritime
		<ul> <li>Immediate past Chairman, Institute of Chartered Shipbrokers – Singapore Branch</li> </ul>